Ali je optimizacija spletne strani res tako pomembna?

Optimizacija spletne strani je danes nujno potrebna in obvezna komponenta pri izgradnji nove spletne strani. Brez optimizacije spletne strani ne bomo vidni v Googlovem iskalniku, kar praktično pomeni, da nas na spletu ni. Vedno več ljudi dnevno išče informacije na spletu bodisi so te informacije informativne narave ali informacije po izdelkih in storitvah. Iskalci informacij iščejo prek spletnih iskalnikov in tu ima Google velik monopol saj večina svetovnega spletnega iskanje gre prav prek Googlovih strežnikov.

Ko govorimo o optimizaciji spletne strani za iskalnike govorimo v bistvu o optimizaciji za iskalnik Google. Na trgu je vedno več konkurence in če se želimo prebiti v sam vrh iskalnih rezultatov je nujno potrebna optimizacija spletne strani. Raziskave so pokazale, da iskalci kar 60% klikajo linke na prvi strani rezultatov Googlovega iskalnika ter 90% na prvih treh straneh. Brez optimizacije se odrekamo tem klikom, kar pomeni, da ne moremo biti konkurenčni na trgu. Optimizacija spletne strani je zelo širok pojem in zajema prek 100 metod s katerimi skušamo zadostiti pravilom Googla in ugoditi obiskovalcem spletne strani.

2018-06-28T17:26:19+00:00
Spletna stran uporablja piškotke za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti ter štetja uporabnikov na spletnem mestu. Prosimo, da s klikom na DA potrdite soglasje za uporabo piškotkov. Več o spletnih piškotkih na strani spletni piškotki. Nastavitev piškotkov DA

Piškotki skupine 2

Analitični in funkcijski piškotki, s katerimi analiziramo promet na spletni strani. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo. Če se s tem ne strinjate, ustrezno označite in teh piškotkov ne bomo namestili.

Piškotki skupine 3

Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook in Google. Ti piškotki omogočajo uporabo vtičnikov in funkcij na spletni strani, ki so povezane z njihovimi družbenimi omrežji in drugimi platformami ter za sledenje vaši uporabi njihovih storitev. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo. Če se s tem ne strinjate, ustrezno označite in teh piškotkov ne bomo namestili. Lahko se zgodi, da vam v tem primeru nekatere zanimive funkcije spletne strani ne bodo na voljo.