Ali je res do 50% cenejše oglaševanje na Google AdWords, če imam pravilno optimizirano spletno stran?

Cenejše oglaševanje na Google AdWords dejansko dosežemo s kvalitetno izdelano in optimizirano spletno stranjo. Google poda oceno kakovosti (QS) spletne strani in na podlagi te postavi ceno PPC (pay per click), CPC (cost per click) ali CNK (cena na klik).

Oceno kakovosti določajo sledeči parametri in sicer:

  1. Razmerje med prikazi in kliki (CTR – click through rate)
    kar 60% ocene kakovosti
  2. Ustreznost oglasa in
  3. Izkušnje s ciljno stranjo.

Se pravi, da ni samo kvalitetno izdelana spletna stran tista, ki nam zmanjša ceno na klik ampak tudi oba zgoraj navedena parametra.

Da bi bilo cenejše oglaševanje na Google AdWords priporočam, da me pokličete in bomo skupaj vaš oglaševalski proračun čim bolj racionalno izkoristili.

2018-12-26T08:26:53+00:00
Spletna stran uporablja piškotke za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti ter štetja uporabnikov na spletnem mestu. Prosimo, da s klikom na DA potrdite soglasje za uporabo piškotkov. Več o spletnih piškotkih na strani spletni piškotki. Nastavitev piškotkov DA

Piškotki skupine 2

Analitični in funkcijski piškotki, s katerimi analiziramo promet na spletni strani. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo. Če se s tem ne strinjate, ustrezno označite in teh piškotkov ne bomo namestili.

Piškotki skupine 3

Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook in Google. Ti piškotki omogočajo uporabo vtičnikov in funkcij na spletni strani, ki so povezane z njihovimi družbenimi omrežji in drugimi platformami ter za sledenje vaši uporabi njihovih storitev. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo. Če se s tem ne strinjate, ustrezno označite in teh piškotkov ne bomo namestili. Lahko se zgodi, da vam v tem primeru nekatere zanimive funkcije spletne strani ne bodo na voljo.