Ali je res do 50% cenejše oglaševanje na Google AdWords, če imam pravilno optimizirano spletno stran?

Cenejše oglaševanje na Google AdWords dejansko dosežemo s kvalitetno izdelano in optimizirano spletno stranjo. Google poda oceno kakovosti (QS) spletne strani in na podlagi te postavi ceno PPC (pay per click), CPC (cost per click) ali CNK (cena na klik).

Oceno kakovosti določajo sledeči parametri in sicer:

  1. Razmerje med prikazi in kliki (CTR – click through rate)
    kar 60% ocene kakovosti
  2. Ustreznost oglasa in
  3. Izkušnje s ciljno stranjo.

Se pravi, da ni samo kvalitetno izdelana spletna stran tista, ki nam zmanjša ceno na klik ampak tudi oba zgoraj navedena parametra.

Da bi bilo cenejše oglaševanje na Google AdWords priporočam, da me pokličete in bomo skupaj vaš oglaševalski proračun čim bolj racionalno izkoristili.

Nenad Matić2018-07-28T15:02:57+00:00
Naši piškoti ne škodijo, a brez njih vam ne moremo omogočiti sodobnih funkcionalnosti. Spletna stran za svoje delovanje in spremljanje statistike uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo. Prosimo, da s klikom na DA potrdite soglasje za uporabo piškotkov na naših straneh.Upravljavec spletnih mest na domeni studio-amaia.si, uporablja piškotke za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja spletnih portalov ter štetja uporabnikov na spletnem mestu. Uporabljamo tudi piškotke, izdane s strani Google inc.Piškotki iz skupine 1 so nujni in se vedno naložijo. Če kliknete »Nastavitve piškotkov« in določite, da ne želite sledenja piškotkov iz skupine 2 in 3 potem se ti piškotki ne bodo naložili. Namestitev piškotkov iz skupin 2 in 3 lahko upravljate sami in potrdite s klikom na »Posodobitev nastavitev«. Pojasnila glede uporabe spletnih piškotkov si lahko preberete na strani spletni piškotki. Vašo izbiro boste na tej napravi lahko vedno spremenili. Nastavitev piškotkov DA

Piškotki skupine 2

Analitični in funkcijski piškotki, s katerimi analiziramo promet na spletni strani. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo. Če se s tem ne strinjate, ustrezno označite in teh piškotkov ne bomo namestili.

Piškotki skupine 3

Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook in Google. Ti piškotki omogočajo uporabo vtičnikov in funkcij na spletni strani, ki so povezane z njihovimi družbenimi omrežji in drugimi platformami ter za sledenje vaši uporabi njihovih storitev. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo. Če se s tem ne strinjate, ustrezno označite in teh piškotkov ne bomo namestili. Lahko se zgodi, da vam v tem primeru nekatere zanimive funkcije spletne strani ne bodo na voljo.