To je zelo pogosto zastavljeno vprašanje. Vsebina spletne strani je zelo pomembna iz večih razlogov. S strani SEO optimizacije spletne strani je pravilno optimizirana vsebina spletne strani med najbolj pomembnimi in ključnimi dejavniki ki vplivajo na visoko pozicioniranje spletne strani v Googlovem iskalniku. Iskalci vpisujejo v iskalnik ključne besede na podlagi katerih se prikazujejo rezultati.

Google vedno bolj daje povdarek na kvaliteti vsebine na strani, ter le te daje v ospredje (prva stran Googla). Pri tem je nujno potrebno upoštevati pravila pisanja vsebine, ker se lahko zgodi, da vas zaradi nepravilno optimizirane vsebine oziroma “pretirane optimizacije” Google enostavno kaznuje. Kaznuje lahko na več načinov in sicer, da vašo stran postavi v samo ozadje iskalnih rezultatov, kjer vas noben ne bo več našel.

To pa ni vse. :-) Z optimizirano vsebino spletne strani smo dosegli prvi korak in sicer, da se pojavljamo na prvi strani Googlovega iskalnika. Zaradi tega bo več obiska na spletno stran in če ne bo na spletni strani vsebina marketinško naravnana ne bomo prepričali obiskovalce, da izvedejo nakup storitve ali izdelka. Pri tem je potrebno upoštevati pravila marketinškega pisanja vsebine in uporabniško izkušnjo obiskovalcev.