Kako s pravilno napisano vsebino dosežemo željen učinek email kampanje?

Željen učinek email kampanje dosežemo z upoštevanjem spodnjih nasvetov in sicer:

Naslovi

Pri pisanju email sporočil se določi naslov, ki je izstopajoč in sproži zanimanje ali radovednost za nadaljnje branje.

V naslovih se izogibamo pisanju besed, kot so:

 • “brezplačno”,
 • “100% zadovoljstvo”,
 • “atraktivna cena” in vseh ostalih promocijskih nagovorov,
 • izogibamo se tudi pisanju večih klicajev ali vprašajev, ter
 • vstavljanju simbola € ali $.

Takšna sporočila bodo avtomatično zašla v nezaželeno pošto, ki jih v večini primerov prejemnik sploh ne registrira, da jih je dobil.

Priporočljivo je pisanje naslovov, ki imajo:

 • na koncu vprašaj in
 • v naslovu ime prejemnika.

Takšni naslovi so bolj učinkoviti.

Vsebina

Zelo pomemben je tudi začetek vsebine (prvi oddstavek), ki se v nekaterih poštnih odjemalcih prikaže kot osnutek sporočila in je odločilnega pomena ali bo prejemnik kliknil na sporočilo in ga prebrali ali ne.

Vsebino pišemo:

 • pregledno,
 • zanimivo in
 • motivacijsko ter
 • všečno, da bodo prejemniki imeli sami potrebo jo deliti z drugimi.

V tekstu napišemo povzetek vsebine in jih povabimo, da si več preberejo na spletni strani ter priložimo povezavo do te vsebine. Povezave naj bodo veliki gumbi, ki kar kričijo k klicu k akciji (call to action).

Pri pisanju vsebine moramo upoštevati, da pišemo o potrebah in rešitvah za bodoče kupce in to ne več kot v dveh odstavkih (kratko in jedrnato). Brez skrbi lahko uporabljamo tikanje in vstavimo čustvene simbole.

Deljenje sporočila

Deljenje olajšamo tako, da v sporočilu dodamo:

 • gumb za deljenje ali
 • omogočimo obrazec za posredovanje sporočila.

S tem obrazcem in s pomočjo Google Analytics kode za sledenje ugotovimo kakšen je obseg deljene vsebine.

Povezava do spletne strani

Vsebini se dodajo povezave do naše spletne strani ali socialnih omrežij za morebitne podrobnosti o storitvi ali produktu, ki ga prodajamo. S tem si povečamo obisk spletne strani, kar zelo upliva na višjo uvrstitev spletne strani v iskalnih rezultatih iskalnikov, kot je Google.

Posebnosti

Zaradi varnosti ima veliko uporabnikov pri prejemanju sporočil blokirano prikazovanje slik zato ne priporočam vstavljanje slik v sporočilih.

Na koncu sporočila pod podpisom dodamo vrstico z napisom:

 • “Sent from my iPhone” ali
 • “Sent from Android device”.
Nenad Matić2018-06-19T16:44:33+00:00
Naši piškoti ne škodijo, a brez njih vam ne moremo omogočiti sodobnih funkcionalnosti. Spletna stran za svoje delovanje in spremljanje statistike uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo. Prosimo, da s klikom na DA potrdite soglasje za uporabo piškotkov na naših straneh.Upravljavec spletnih mest na domeni studio-amaia.si, uporablja piškotke za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja spletnih portalov ter štetja uporabnikov na spletnem mestu. Uporabljamo tudi piškotke, izdane s strani Google inc.Piškotki iz skupine 1 so nujni in se vedno naložijo. Če kliknete »Nastavitve piškotkov« in določite, da ne želite sledenja piškotkov iz skupine 2 in 3 potem se ti piškotki ne bodo naložili. Namestitev piškotkov iz skupin 2 in 3 lahko upravljate sami in potrdite s klikom na »Posodobitev nastavitev«. Pojasnila glede uporabe spletnih piškotkov si lahko preberete na strani spletni piškotki. Vašo izbiro boste na tej napravi lahko vedno spremenili. Nastavitev piškotkov DA

Piškotki skupine 2

Analitični in funkcijski piškotki, s katerimi analiziramo promet na spletni strani. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo. Če se s tem ne strinjate, ustrezno označite in teh piškotkov ne bomo namestili.

Piškotki skupine 3

Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook in Google. Ti piškotki omogočajo uporabo vtičnikov in funkcij na spletni strani, ki so povezane z njihovimi družbenimi omrežji in drugimi platformami ter za sledenje vaši uporabi njihovih storitev. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo. Če se s tem ne strinjate, ustrezno označite in teh piškotkov ne bomo namestili. Lahko se zgodi, da vam v tem primeru nekatere zanimive funkcije spletne strani ne bodo na voljo.