Nekaj nasvetov kako uspešno komunicirati s sledilci na socialnih omrežjih:

 • Ne smemo konstantno pritiskati na uporabnike s ponudbo

  Na socialna omrežja so uporabniki prišli zaradi zabave in ne zaradi tega, da kaj kupijo. Prodajno usmerjene objave so nadležne za njih. Facebook je uradno objavil, da bodo objave, ki bodo preveč prodajno obarvane potisnil v ozadje posameznikovega “news feed-a” zato raje ponudimo vsebino, ki je prepričljiva, všečna vendar še vedno povezana z našo dejavnostjo.

 • Odgovarjati na vprašanja sledilcev

  Odgovarjamo na vsa vprašanja, tudi tista, ki nas spravljajo v zadrego. Bistvo socialnih omrežij je dvosmerna komunikacija. Uporabniki na objavo lahko odreagirajo s pohvalo, nasvetom, kritiko, z vprašanjem, ipd. Pomembno je, da smo hitro odzivni na reakcijo uporabnikov, tudi po delovnem času. Profile lahko povežemo s pametnimi telefoni in v realnem času spremljamo dogajanje.

 • Iskoristimo plačljivo oglaševanje

  Vedno več podjetji se odloča za promocijske objave in s tem pridobijo na boljši izpostavljenosti objav. Na Facebook-u recimo neplačljive objave ne dosežejo vseh uporabnikov katerim namenimo objavo, ker objavo Facebook namenoma zavira in nas na nek način prisili, da za želeni učinek plačamo. To je razumljivo saj Facebook živi od tega.

 • Osredotočimo se samo na najpomembnejša socialna omrežja

  Najbolj učinkovita socialna omrežja v Sloveniji so definitivno na prvem mestu Facebook, nato YouTube, Instagram, Google+ in potem ostali. Sicer pa je odvisno od posameznega podjetja s čim se ukvarja in se na podlagi tega odloči za izbor socialnega omrežja.

 • Moramo imeti ekskluzivno ponudbo

  Uporabniki se ne povežejo z nami samo zaradi tega, da bodo povezani. Pričakujejo nekaj ekskluzivnega, posebnega, nenavadnega, zanimiveg. Sledilce pridobimo s tem, ko vzbudimo v njih zanimanje, željo po tem, da komaj čakajo naslednjo objavo.

 • Pokukajmo k konkurenci

  Poiščimo konkurence na socialnem omrežju in jim sledimo. Na ta način spoznavamo njihovo delovanje in uspešnost. S tem tudi spoznamo na kaj se uporabniki najbolj odzovejo. Pomembno je, da sledimo tistim, ki so uspešni pri izvajanju promocij.