Registracija domene

Registracija domeneNenad Matić2018-08-20T18:30:20+00:00

Registracija domene se izvede, ko s preverjanjem ugotovimo, da je naša željena domena prosta in nima lastnika. Takrat najprej poiščemo uradnega registrarja (skrbnika) domene. Ko ga izberemo ga tudi preverimo, če je na seznamu uradnih registrarjev in sicer za (.si) domene na naslovu: https://www.register.si/registrarji/seznam-registrarjev/.

registracija domene - register

Priporočljivo je, da je to ponudnik storitve pri katerem zakupimo prostor na strežniku za spletno stran. Naj bo vse na enem mestu!

Registrar nam bo predstavil svoje pogoje poslovanja in zahteval od nas podatke za registracijo.

Uporaba domene se plačuje za eno leto v naprej, ter se po tem obnovi ali pa ne. Tu moramo biti zelo pozorni, ker se lahko zgodi, da nam domena preneha delati, če jo ne podaljšamo! Lahko se tudi dogovorimo z registrarjem, da nam domeno samodejno vsako leto podaljšuje do preklica. Ko je domena registrirana, nam registrar posreduje vse potrebne informacije o registraciji.

Takrat je nujno potrebno preveriti podatke o registrirani domeni na naslovu: https://www.register.si/

registracija domene - preverjanje

Naši piškoti ne škodijo, a brez njih vam ne moremo omogočiti sodobnih funkcionalnosti. Spletna stran za svoje delovanje in spremljanje statistike uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo. Prosimo, da s klikom na DA potrdite soglasje za uporabo piškotkov na naših straneh.Upravljavec spletnih mest na domeni studio-amaia.si, uporablja piškotke za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja spletnih portalov ter štetja uporabnikov na spletnem mestu. Uporabljamo tudi piškotke, izdane s strani Google inc.Piškotki iz skupine 1 so nujni in se vedno naložijo. Če kliknete »Nastavitve piškotkov« in določite, da ne želite sledenja piškotkov iz skupine 2 in 3 potem se ti piškotki ne bodo naložili. Namestitev piškotkov iz skupin 2 in 3 lahko upravljate sami in potrdite s klikom na »Posodobitev nastavitev«. Pojasnila glede uporabe spletnih piškotkov si lahko preberete na strani spletni piškotki. Vašo izbiro boste na tej napravi lahko vedno spremenili. Nastavitev piškotkov DA

Piškotki skupine 2

Analitični in funkcijski piškotki, s katerimi analiziramo promet na spletni strani. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo. Če se s tem ne strinjate, ustrezno označite in teh piškotkov ne bomo namestili.

Piškotki skupine 3

Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook in Google. Ti piškotki omogočajo uporabo vtičnikov in funkcij na spletni strani, ki so povezane z njihovimi družbenimi omrežji in drugimi platformami ter za sledenje vaši uporabi njihovih storitev. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo. Če se s tem ne strinjate, ustrezno označite in teh piškotkov ne bomo namestili. Lahko se zgodi, da vam v tem primeru nekatere zanimive funkcije spletne strani ne bodo na voljo.