Registracija domene

Registracija domene2018-08-20T18:30:20+00:00

Registracija domene se izvede, ko s preverjanjem ugotovimo, da je naša željena domena prosta in nima lastnika. Takrat najprej poiščemo uradnega registrarja (skrbnika) domene. Ko ga izberemo ga tudi preverimo, če je na seznamu uradnih registrarjev in sicer za (.si) domene na naslovu: https://www.register.si/registrarji/seznam-registrarjev/.

registracija domene - register

Priporočljivo je, da je to ponudnik storitve pri katerem zakupimo prostor na strežniku za spletno stran. Naj bo vse na enem mestu!

Registrar nam bo predstavil svoje pogoje poslovanja in zahteval od nas podatke za registracijo.

Uporaba domene se plačuje za eno leto v naprej, ter se po tem obnovi ali pa ne. Tu moramo biti zelo pozorni, ker se lahko zgodi, da nam domena preneha delati, če jo ne podaljšamo! Lahko se tudi dogovorimo z registrarjem, da nam domeno samodejno vsako leto podaljšuje do preklica. Ko je domena registrirana, nam registrar posreduje vse potrebne informacije o registraciji.

Takrat je nujno potrebno preveriti podatke o registrirani domeni na naslovu: https://www.register.si/

registracija domene - preverjanje

Registracija domene
Rating: 5 - 2 reviews
Spletna stran uporablja piškotke za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti ter štetja uporabnikov na spletnem mestu. Prosimo, da s klikom na DA potrdite soglasje za uporabo piškotkov. Več o spletnih piškotkih na strani spletni piškotki. Nastavitev piškotkov DA

Piškotki skupine 2

Analitični in funkcijski piškotki, s katerimi analiziramo promet na spletni strani. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo. Če se s tem ne strinjate, ustrezno označite in teh piškotkov ne bomo namestili.

Piškotki skupine 3

Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook in Google. Ti piškotki omogočajo uporabo vtičnikov in funkcij na spletni strani, ki so povezane z njihovimi družbenimi omrežji in drugimi platformami ter za sledenje vaši uporabi njihovih storitev. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo. Če se s tem ne strinjate, ustrezno označite in teh piškotkov ne bomo namestili. Lahko se zgodi, da vam v tem primeru nekatere zanimive funkcije spletne strani ne bodo na voljo.