Kako se piše vsebina spletne strani?

Kako se piše vsebina spletne strani?2018-09-01T19:14:33+00:00

Vsebina spletne strani je zelo pomembna tako s stališča SEO optimizacije spletnih strani, kot tudi zaradi obiskovalcev spletne strani. Pri pisanju vsebine na spletni strani je pomembna tako kvaliteta kot tudi kvantiteta. Vsebina spletne strani naj bo malo daljša, vendar berljiva. Zajema naj vse potrebne informacije, ki bodo vspodbudile obiskovalca, da se odloči za vas. Za bolj podrobne informacije mi pišite ali pokličite in skupnimi močmi bomo izdelali kvalitetno besedilo tako za obiskovalce, kot tudi za Googla.

Vsebina spletne strani spada med najpomembnejše zahteve pri izdelavi spletnih strani zato si je potrebno vzeti čas in jo napisati, da bo všečna tako obiskovalcem, kot tudi Googlu. Obiskovalce s primerno vsebino motiviramo, da se odločijo za nakup, Google pa nas bo nagradil z višjimi uvrstvitvami v iskalnih rezultatih iskalnika in s tem ujamemo dve muhi na en mah. 🙂

9 nasvetov za pisanje kvalitetne vsebine

 • Na vstopni strani ne pišemo kdo smo ampak kaj ponujamo.

  Kdo smo pišemo na strani, ki jo ponavadi poimenujemo “O podjetju” ali “O nas”. Tu se razpišemo o rešitvah in prednostih za potencialne kupce, drugače bodo omenjeni odšli drugam po odgovor ali rešitev.

 • V naslovih in v vsebini uporabljamo besede, kot so:

  – popust,
  – lahkotno,
  – enostavno, ipd

 • Vsebina spletne strani mora vedno poudarjati prednosti pred konkurenco in ne lastnosti.

 • Vsebino pišemo v drugi osebi (Vi in vaše), vendar ni nujno.

  Pomembno je, da obiskovalcem predstavimo zanimivosti, koristi in prednosti, ki jih imajo ob nakupu izdelka ali storitve.

 • Vsebina spletne strani naj bo pregledna:

  – Stavki ali odstavki naj bodo kratki in sicer maksimalno 5-6 vrstic.
  – Pri naštevanju, če je le mogoče pišemo v nove vrstice in ne ločujemo z vejicam.
  – Vsebino ne pišemo čez celo vidno polje ekrana, ker je utrujajoče za branje.
  – Vsebino ločimo s podnaslovi.
  – Ne smemo zanemariti kakšen tip pisave bomo izbrali. Naj bo pisava berljiva!

 • Pri pisanju vsebine se vedno postavimo v vlogo bralca-obiskovalca.

 • Pišemo poljudno in zanimivo vsebino.

 • Naslovi na strani in podstrani naj bodo unikatni, prav tako tudi sama vsebina spletne strani.

 • Upoštevati neuromarketing pri pisanja vsebine za spletno stran.

Kako se piše vsebina spletne strani?
Rating: 5 - 2 reviews
Spletna stran uporablja piškotke za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti ter štetja uporabnikov na spletnem mestu. Prosimo, da s klikom na DA potrdite soglasje za uporabo piškotkov. Več o spletnih piškotkih na strani spletni piškotki. Nastavitev piškotkov DA

Piškotki skupine 2

Analitični in funkcijski piškotki, s katerimi analiziramo promet na spletni strani. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo. Če se s tem ne strinjate, ustrezno označite in teh piškotkov ne bomo namestili.

Piškotki skupine 3

Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook in Google. Ti piškotki omogočajo uporabo vtičnikov in funkcij na spletni strani, ki so povezane z njihovimi družbenimi omrežji in drugimi platformami ter za sledenje vaši uporabi njihovih storitev. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo. Če se s tem ne strinjate, ustrezno označite in teh piškotkov ne bomo namestili. Lahko se zgodi, da vam v tem primeru nekatere zanimive funkcije spletne strani ne bodo na voljo.