POLITIKA PIŠKOTKOV

SPLETNI USPEH, Nenad Matić s.p., Zvezda 3, 1210 Ljubljana (v nadaljevanju “SPLETNI USPEH“ ali “mi“) na svoji spletni strani uporablja piškotke in podobne tehnologije, ki omogočajo pridobivanje podatkov. Ta politika piškotkov vsebuje vse informacije o tem katere piškotke uporabljamo, za kaj jih uporabljamo in kako lahko sami urejate nastavitve piškotkov na naši spletni strani.

Za kakršnekoli dodatne informacije o uporabi piškotkov, smo vam na voljo na: info@spletni-uspeh.si.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku naše spletne strani shranijo na vašo napravo. Piškotki opravljajo različne funkcije, ki so podrobneje opredeljene spodaj. Piškotke lahko na vašo napravo naložimo mi ali pa piškotke naložijo tretje osebe.

Piškotke glede na funkcijo, ki jo opravljajo ločujemo na: nujne, funkcionalne in analitične. Glede na to kdo namesti piškotke na vašo napravo pa ločujemo t.i. lastne piškotke (tudi first party cookies), ki jih namestimo sami in piškotke, ki jih namestijo tretje osebe (tudi third party cookies).

Katere piškotke uporabljamo?

1. Nujni piškotki so tisti, brez katerih naša spletna stran ne deluje.

Te piškotki vas ne morejo identificirati in se naložijo zgolj za to, da vam omogočimo pravilno prikazovanje naše spletne strani.

Te piškotki so vedno aktivni, vi pa jih lahko izključite z izbiro ustreznih nastavitev v brskalniku. Izbris nujnih piškotkov lahko povzroči okrnjeno delovanje naše spletne strani ali pa onemogoči določene funkcije spletne strani.

2. Funckionalni piškotki so piškotki, ki vam omogočajo, da si našo spletno stran prilagodite svojim željam in preferencam.

Funkcionalni piškotki vam tako omogočajo, da si naša spletna stran zapomni vaše nastavitve piškotkov.

Funkcionalne piškotke bomo uporabili, v kolikor se boste z uporabo strinjali. Te piškotke lahko vedno izklopite v okviru orodja za nastavitev piškotkov, ki ga uporabljamo. Dodatno, pa imate možnost piškotke izbrisati tudi v samem brskalniku.

3. Analitični piškotki so piškotki, ki nam povedo, kako uporabniki uporabljate našo spletno stran, kakšen je obisk naše spletne strani in katere vsebine so najpogosteje obiskane.

Ti piškotki nam omogočajo izdelavo analiz, napodlagi katerih bolj razumemo delovanje naše spletne strani in jo lažje optimiziramo, da bo uporabnikom čim bolj prijazna in učinkovita.

Te piškotki merijo naslednje parametre o naši spletni strani:

  • Podatke o lokaciji iz katere se dostopa do spletne strani,
  • Podatke o času ob katerem se dostopa do spletne strani,
  • Podatki o trajanju uporabe
  • Podatki o tem kateri deli strani so največkrat obiskani.

Analitične piškotke bomo uporabili, v kolikor se boste z uporabo strinjali. Te piškotke lahko vedno izklopite v okviru orodja za nastavitev piškotkov, ki ga uporabljamo. Dodatno, pa imate možnost piškotke izbrisati tudi v samem brskalniku.

Na podlagi teh informacij se ustvari vaš uporabniški profil, s katerim vam lahko ponudimo bolj zanimive oglase, ki ustrezajo vašim navadam in interesom. Hkrati pa lahko z uporabo piškotkov preprečimo, da bi se oglasi, ki se vam prikazujejo neprestano ponavljali. Prav tako nam ti piškotki pomagajo, da vam in vam podobnim uporabnikom ponudimo oglase na socialnih omrežjih.

Oglasne piškotke bomo uporabili, v kolikor se boste z uporabo strinjali. Te piškotke lahko vedno izklopite v okviru orodja za nastavitev piškotkov, ki ga uporabljamo. Dodatno, pa imate možnost piškotke izbrisati tudi v samem brskalniku.

Točen seznam piškotkov in njihovo opredelitev, najdete na dnu dokumenta.

Kako lahko uredim nastavitve piškotkov?

1. Z uporabo našega orodja

Nastavitve piškotkov lahko vedno uredite na naši spletni strani z uporabo orodja za ureditev nastavitve piškotkov.

S tem orodjem imate možnost dovoliti uporabo posamezne kategorije piškotkov, kot so opredeljene zgoraj. Nastavitve lahko kadarkoli spremenite, pri čemer kakršnekoli spremembe nastavitev, veljajo samo za prihodnjo rabo naše spletne strani in ne posega v vaše pretekle interakcije na spletni strani.

V kolikor ste na naši spletni strani prvič, lahko piškotke uredite piškotke v pojavnem oknu.

2. V posamičnem brskalniku

Nastavitve piškotkov lahko ureditev tudi v vašem brskalniku. Opozarjamo vas, da je v tem primeru potrebno urediti nastavitve piškotkov za vsak brskalnik, ki ga uporabljate. Prav tako je možno, da boste zaradi nadgradnje brskalnika ali drugih posodobitev morali ponovno nastaviti tudi piškotke.

Za pomoč pri nastavitvah vam spodaj podajamo linke do navodil za nastavitev v posameznem brskalniku:

Dodatne informacije o tem kako urediti piškotke v posameznem brskalniku pa lahko poiščete tudi v ovkiru nastavitev posameznega brskalnika.

Koliko časa hranimo informacije, ki jih pridobimo od piškotkov?

Informacije, zbrane s pomočjo piškotkov, hranimo do preklica soglasja z vaše strani. Podatke za potrebe statističnih analiz anonimiziramo; v tem primeru identifikacija ni več mogoča.

Kakšne pravice imate na voljo?

Glede obdelave osebnih podatkov, ki jo izvajamo s piškotki, imate enake pravice kot pri generalni obdelavi osebnih podatkov. Vse pravice in način kako jih lahko izvajate, so opredeljeni v naši generalni politiki zasebnosti.

Spremembe te politike

To politiko piškotkov lahko kadarkoli spremenimo. Veljavna različica politike piškotkov vam je vedno na voljo na: https://www.spletni-uspeh.si/spletni-piskotki/.

Kontakt

Za kakršnakoli vprašanja glede te politike se lahko obrnete na nas na: info@spletni-uspeh.si.

Povzetek piškotkov

Analitični piškotki

Analitični piškotki se uporabljajo za razumevanje interakcije obiskovalcev s spletno stranjo. Ti piškotki pomagajo zagotoviti informacije o meritvah, številu obiskovalcev, stopnji obiskov ene strani, viru prometa itd.

Ime piškotka Opis Čas poteka Vrsta Domena
_ga Piškotek _ga, ki ga namesti Google Analytics, izračuna podatke o obiskovalcih, sejah in oglaševalskih akcijah, prav tako pa spremlja uporabo spletnega mesta za poročilo o analitiki spletnega mesta. Piškotek anonimno shranjuje podatke in dodeli naključno generirano številko za prepoznavanje edinstvenih obiskovalcev. 2 leti Analitični .spletni-uspeh.si
_gid Nameščen s strani storitve Google Analytics, piškotek _gid shranjuje podatke o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto, hkrati pa ustvari poročilo o analitiki uspešnosti spletnega mesta. Nekateri zbrani podatki vključujejo število obiskovalcev, njihov vir in strani, ki jih anonimno obiščejo. 1 dan Analitični .spletni-uspeh.si
_gat_gtag_UA_93893973_1 Google je določil razlikovanje med uporabniki. 1 min. Analitični .spletni-uspeh.si
OTZ Google uporablja piškotke, kot so piškotki OTZ, za prilagajanje oglasov v Googlovih izdelkih, kot je iskanje Google. 1 mesec Analitični .google.com
CONSENT Google. Ta piškotek se uporablja za shranjevanje uporabnikovih nastavitev in drugih podatkov. To vključuje zlasti želeni jezik, število rezultatov iskanja, ki bodo prikazani na strani, pa tudi odločitev, ali je treba aktivirati filter Google Varno iskanje ali ne. 2 leti Analitični .google.com
1P_JAR Google Analytics zbira statistiko spletnega mesta in sledenje menjalnim tečajem. 1 mesec Analitični .google.com

Funkcionalni piškotki

Funkcionalni piškotki pomagajo izvajati določene funkcije, kot je deljenje vsebine spletnega mesta na platformah družbenih medijev, zbiranje povratnih informacij in druge funkcije tretjih oseb.

Ime piškotka Opis Čas poteka Vrsta Domena
TawkConnectionTime Tawk.to, funkcija klepeta v živo, nastavi ta piškotek. Za boljšo storitev si ta piškotek pomaga zapomniti uporabnike, tako da je mogoče prejšnje klepete povezati skupaj. Seja Funkcionalni .spletni-uspeh.si
ss Ta piškotek nastavi ponudnik Eventbrite. Ta piškotek se uporablja za delovanje funkcije spletnega mesta za klepet. Seja Funkcionalni va.tawk.to
__tawkuuid Delovanje storitve pogovora v živo 6 mesecev Funkcionalni tawk.to
tawkUUID Delovanje storitve pogovora v živo Neomejeno Funkcionalni tawk.to
NID ID obiskovalca 6 mesecev Funkcionalni google.com

Nujni piškotki

Potrebni piškotki so bistvenega pomena za pravilno delovanje spletnega mesta. Ti piškotki anonimno zagotavljajo osnovne funkcije in varnostne funkcije spletnega mesta.

Ime piškotka Opis Čas poteka Vrsta Domena
privacy_embeds Piškotek se uporablja za shranjevanje nastavitev privolitve uporabnikovih piškotkov. Seja Nujni google.com
_GRECAPTCHA Ta piškotek nastavi Googlova storitev recaptcha za identifikacijo botov za zaščito spletnega mesta pred zlonamernimi napadi neželene pošte. 5 mesecev
in 27 dni
Nujni google.com

Spletna stran uporablja storitev tawk.to za zagotavljanje pogovora v živo z obiskovalci. V primeru uporabe storitve se nastavijo vrednosti v piškotke TawkConnectionTime, Tawk_*, __tawkuuid, ki so potrebni za tehnično delovanje storitve pogovora v živo. V primeru, da te storitve ne uporabljate, se v navedenih piškotkih ne hranijo podatki.

Spletna stran uporablja piškotke Google Analytics z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Piškotki iz skupine 1 so nujni in se vedno naložijo. Če kliknete »Nastavitve piškotkov« in določite, da ne želite sledenja piškotkov iz skupine 2 in 3 potem se ti piškotki ne bodo naložili. Namestitev piškotkov iz skupin 2 in 3 lahko upravljate sami in potrdite s klikom na »Posodobitev nastavitev«.

Če ste soglasje za piškotke predhodno že dali in se pozneje premislili ter izključili prejemanje piškotkov v svojem brskalniku, bo vaš obisk na spletni strani razumljen kot prvi obisk. V tem primeru boste znova dobili obvestilo o piškotkih.

Splošna forma za soglasje

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki nam omogočajo pridobivanje podatkov o vas. Uporabljamo različne piškotke, kpri čemer uporabo piškotkov na naši spletni strani izbirate sami.

Več o uporabi piškotkov najdete v naši politiki piškotkov.

Svoje nastavitve lahko kadarkoli spremenite z uporabo našega orodja.

Vrsta piškotkov
Opis Nastavitve
Nujni piškotki Zagotavljajo delovanje naše spletne strani VEDNO AKTIVNO
Funkcionalni piškotki Omogočajo, prilagoditev naše spletne strani (nastavitev valute, ipd.) AKTIVIRAJ
Analitični piškotki Omogočajo podatke o uporabi naše spletne strani, na podlagi katerih optimiziramo in izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo AKTIVIRAJ

V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, ne da bi izbrali katerkoli ozmed možnosti, se bodo naložili nujni piškotki.