Optimizacija spletnih strani za višje pozicioniranje spletne strani v Google iskalniku.

SEO optimizacija spletnih strani

SEO optimizacija spletnih strani

SEO optimizacija spletnih strani za iskalnike (search engine optimization) je nujno potrebna pri izdelavi spletne strani. Ko govorimo o optimizaciji za iskalnike praktično mislimo na optimizacijo za iskalnik Google.

  Ali želite svetovanje?

  Obdelavo osebnih podatkov izvajamo na podlagi našega zakonitega interesa. Več o obdelavi lahko izveste tukaj.


  Optimizacija spletnih strani in 8 osnovnih prednosti

  Danes večina ljudi preden se odloči za kakšen nakup izdelka ali storitve najprej prebrska ponudbe po Googlovem iskalniku. Če SEO optimizacija spletnih strani ni vključena pri izdelavi spletne strani, vas iskalci ne bodo našli, ko bodo brskali po iskalniku pa čeprav imate najbolj ugodne cene.

  SEO optimizacija se bolj obrestuje, kot večina drugih aktivnosti.

  Večina svetovnega spletnega iskanje gre prav prek Googlovih strežnikov.

  Pravilna SEO optimizacija nas pripelje na prvo stran Googlovega iskalnika.

  SEO optimizacija nam poveča promet, prepoznavnost in prodajo.

  Spletna stran vidna iskalcem storitev ali izdelkov.

  V povprečju 50% obiska spletnih strani prihaja iz spletnih iskalnikov (Googla).

  Na Googlu se išče 695.000/min. in v eni minuti nastane 70 novih spletišč.

  Spletna stran optimizirana za mobilne naprave.

  Kaj je pomembno vedeti?

  Ko izdelamo novo spletno stran jo moramo izdelati kvalitetno in premišljeno. S pisanjem kvalitetne vsebine in upoštevanjem pravil SEO optimizacije lahko hitro pridobimo zaupanje Googla in se uvrstimo v sam vrh zadetkov Googlovega iskalnika.

  SEO optimizacija spletnih strani za boljše pozicioniranje na Googlu

  • Pravilen izbor ključnih besed

  • Spletno stran prilagodimo mobilnim napravam

   Danes je kar 80% obiska spletne strani iz mobilnih naprav. Iskalci, ki bodo iskali ponudbo na iskalniku Google preko mobilnih naprav jim bo Google prikazoval v ospredju samo spletne strani, ki so prilagojene mobilnim napravam. SEO optimizacija spletnih strani vam bo zagotovila, da boste spletno stran imeli prilagojeno sodobnim standardom.

  • Uredimo hitrost nalaganja spletne strani

   Pri takšni strani, ki se počasi nalaga bo večina še preden se odpre odšla drugam. Osnovno pravilo, ki ga mora upoštevati SEO optimizacija!

  • Potrebno je vpisati ORIGINALNO (ne kopirano) vsebino na naši spletni strani

   Če želimo zadostiti pravilom Googla in tekst marketinško nastaviti nam to vzame veliko časa vendar se na dolgi rok naš trud poplača. Pri pisanju vsebine je najbolj pomembno, da je vsebina unikatna in ni kopirana iz kakšnega drugega spletnega vira.

  • Indeksiramo spletno stran na Google iskalniku

   Indeksiranje je branje vsebine spletne strani in vpisovanje v Googlovo bazo podatkov.

   optimizacija spletnih strani - indeksiranje

  • Link iz naše spletne strani se mora čimbolj razširi na druge kakovostne spletne strani in obratno:

   Bolj kakovostna je zunanja povezava do naše spletne strani, kakovostnejša je naša spletna stran v očeh Googla.

  • Ustvarimo notranje povezave

   Ustvarjanje notranjih povezav je tudi zelo pomembno, ko se lotevamo ON-SITE optimizacije spletne strani. Prav tako tudi tu, kot pri pridobivanju kakovostnih zunanjih povezav poskrbimo za kvalitetne povezave.

  • Pravilen izbor barve na spletni strani

   Barve zelo vplivajo na naše razpoloženje zato je še kako pomembno, da je izbor barve skrbno premišljen in upošteva pravila, ki jih predstavlja psihologija barv.

  • Optimizacija slik

   Optimizacija slik se izvaja med drugim zaradi hitrejšega delovanja spletne strani in zaradi Googlovih pajkov, ki nam posledično zaradi optimizacije slik dodelijo višjo pozicijo v iskalnih rezultatih. SEO optimizacija spletnih strani mora to pravilo obvezno upoštevati!

  Kaj ne smemo početi, da nas Google ne kaznuje?

  • Ne smemo kopirati vsebine iz drugih spletnih strani. Vsebina mora biti unikatna.

   Google preveri vsebino, ki je napisana in če sta dve identično napisani vsebini na različnih spletnih straneh bo vsebino, ki je časovno objavljena kasneje vzel kot neunikatno oziroma jo tretiral kot kopirano vsebino in takšno stran sankcioniral. Optimizacija spletnih strani mora obvezno upoštevati to pravilo!

  • Ne smemo skrivati tekst, da ga obiskovalci ne vidijo (belo obarvan tekst na beli podlagi).

   Nepravilna SEO optimizacija s katero nekateri želijo doseči, da se spletnim iskalnikom prikazuje drugačna spletna vsebina, kot jo dejansko vidijo obiskovalci bo takšno početje Google kaznuje z izbrisom strani iz svojih strežnikov.

  • SEO optimizacija ne sme biti preveč agresivna in povezujeti spletno stran z nekvalitetno spletno stranjo

   Nenaravno početje, kot je vpisovanje spletne strani v 20 razliknih imenikov v enem dnevu bo sankcionirano s strani Googla. Prav tako ne povezujemo spletno stran s kakšno drugo nekvalitetno spletno stranjo, ki ji Google ne zaupa, ker bi s tem posledično dobili slabšo oceno s strani Googla. Če Google ugotovi zgoraj opisana početja stran hitro sankcionira z izbrisom strani iz svojih strežnikov.

  • Pri pisanju vsebine na spletni strani ne smemo pretiravari s pretiranim številom ključnih besed.

   Kvalitetna optimizacija spletnih strani uporablja primerno gostoto uporabljenih ključne besede na spletni strani. Razpršenost ključne besede v neki gostoti vsebine je potrebno nujno upoštevati, ker bo v nasprotnem primeru Google takšno stran ocenil, da “besedno onesnažuje” in jo kaznoval z izbrisom iz iskalnih rezultatov.

  5/5 - (26)